Inleiding
De Miele Triflex HX1 is een snoerloze steelstofzuiger welke ik in de kleur grafietgrijs, in gebruik heb. Deze stofzuiger wordt verkocht als een 3 in1 stofzuiger vanwege zijn flexibiliteit.
Modellen
Buiten de Miele Triflex HX1 zijn er ook nog andere modellen in deze serie. De Triflex HX1 Pro welke een extra accu en laadstation heeft. De Triflex HX1 Runner met een extra accu net als de Triflex HX1 Performance. Als laatste hebben ze ook nog een versie voor mensen met huisdieren, Triflex HX1 Cat&Dog, met een extra handborstel. Vergelijk deze even voor jouw situatie, zodat je de juiste koopt.
Kwaliteit
Deze stofzuiger is in zijn soort iets zwaarder dan zijn concurrenten, maar hierdoor is de kwaliteit echt zeer goed te noemen. Niets voelt goedkoop aan en kan tegen een stootje. Miele is natuurlijk in de huishoudelijke apparaten een wel bekend en goed merk en maken ze nu ook met deze stofzuiger weer helemaal waar.
Flexibiliteit
Deze software is door zijn 3 in 1 systeem erg flexibel. Zo kun je PowerUnit helemaal boven doen (hierdoor kun je makkelijk onder een bed stofzuigen), helemaal onder doen (zodat het gewicht onderaan zit en hierdoor makkelijk grotere oppervlakken kan doen) of je maakt van een PowerUnit een losstaande zuig unit, waardoor hij goed kan fungeren als kruimeldief. Ik zelf maak vooral gebruik van de PowerUnit onderaan voor mijn woonkamer, en als kruimeldief voor de trappen. Eens per week doe ik de PowerUnit helemaal bovenaan om ook onder de kasten en bedden te komen en dit werkt prima.
Het legen van de PowerUnit
Het legen van de PowerUnit gaat erg gemakkelijk. Helemaal bovenop hoef je alleen een draaischijf los te draaien en de vuil unit naar achter te trekken om deze los te krijgen, wat echt super eenvoudig is. Daarna haal je een rubberen klepje los en kun je alles legen in de vuilnisbak. Geen last meer van die "vervelende" stofzuigerzakken. Je zult de unit ongeveer 2x per week moet legen bij normaal gebruik.
Hupstukken/zuigkracht
Bij deze stofzuiger zitten buiten de standaard borstel nog 3 hulpstukken (meubelzuigmond, kierenzuiger, reliëfborstel). Deze zijn erg handig voor hun eigen doel wat per huishouden erg verschilt in gebruik. Deze 3 hulpstukken kun je makkelijk kwijt op een plateau welke je weer aan de laadstation bevestigd, zodat je alles altijd bij elkaar hebt. Het verwisselen van deze hulpstukken gaat erg gemakkelijk, waardoor je snel kan werken. Als standaard onderdeel bevat deze stofzuiger een brede elektroborstel voor alle vloerbedekkingen. Deze elektroborstel werkt ook op laminaat en andere ondergronden. Toen ik de elektroborstel op mijn kleed had gezet, merkte je dat deze alle losse delen van het kleed heel makkelijk op zoog waardoor het kleed er weer als nieuw uitzag. Ik zag ook alle stofdelen in de PowerUnit, wat voor mij echt de bevestiging gaf dat deze stofzuiger erg krachtig is.
De accu
De accu heeft 4 uur nodig om volledig op te laden. De accuduur is op de hoogste stand helaas niet heel erg lang. Na een 15 tot 20 minuten is deze wel leeg. In mijn situatie is dat voldoende, aangezien ik de beneden verdieping ~70m2 hiermee wel kan zuigen en dit het vaakst gebeurt aangezien daar het bezoek komt. De boven verdieping doe ik dan op wat meer geplande momenten zodat ik tijd heb gehad om de accu weer op te laden. Mocht je een echte stofzuig verslavind hebben, is de accu misschien iets waardoor deze stofzuiger niet de juiste keuze is.
Eindconclusie
Dit is een erg goede stofzuiger met vele opties en een goede zuigkracht. In vergelijking met andere van deze soort stofzuigers, is hij wel wat aan de zware kant, maar ik kan hier prima mee leven. Mijn moeder van 72, vond de stofzuiger echt te zwaar, dus voor wat oudere mensen misschien niet helemaal geschikt. Het design is mooi en het ophang-/oplaadsysteem is erg goed uitgedacht. Ook de accu kan een issue zijn voor sommige huishoudens, maar in mijn geval prima. Voor mij is het ook een verademing dat ik niet elke keer weer van stopcontact moet wisselen als ik een andere gedeelte van mijn huis moet stofzuigen en dat ik geen last meer heb van die vervelende stofzuigzakken.
Pluspunten
- Zuigkracht
- 3 in 1
- Geen snoer meer